atasco1El 90% de l’Estat són àrees rurals però només el 20% de la població viu en elles. Les ciutats generen cada vegada més escombraries i es necessitarien tres vegades la superfície de l’Estat per mantenir el nivell de vida de la població. Ho diu l’Observatori de la Sostenibilitat, que destaca Barcelona com a mala pràctica…

La petjada ecològica és l’impacte que té per part de l’ésser humà el consum de recursos i la generació de residus. L’Observatori de la Sostenibilitat a Espanya ha calculat la xifra que li correspon a l’Estat i la conclusió és molt clara: es necessitaria gairebé tres vegades la superfície del territori espanyol per mantenir el nivell de vida actual de la població.

Segons l’Observatori, a gairebé totes les ciutats grans espanyoles els seus habitants consumeixen més recursos i generen més residus dels quals el territori de la província és capaç d’assumir. És el cas de Barcelona, Madrid, Bilbao, Cadis, Pamplona, Santander i La Corunya, mentre que a altres ciutats com Càceres, Cuenca, Badajoz, Còrdova i Terol el problema és menor.

La tendència, però, no és gaire encoratjadora. Exemple d’això és que el sòl classificat com a urbà a l’Estat és el doble del que realment es necessitaria si es tingués en compte l’augment de la població, afirma l’Observatori de la Sostenibilitat.

La solució, conclou, passa per “un nou diàleg entre camp i ciutat” que ajudi a “superar els desequilibris territorials”, així com impulsar mesures per a la creació d’ocupació i riquesa en el món rural.

 

Font: Canal Solidari

 

 

Anuncios