repressio1Poques hores després de detenir l’activista anticapitalista Enric Duran amb un desplegament desmesurat a càrrec de vàries dotacions policials, avui, 18 de març del 2009, a la matinada, els cossos antiavalots de la Generalitat per ordre del rector Didac Ramirez i el conseller d’ICV-EUA Joan Saura, han desallotjat a cop de porra els estudiants que ocupaven el Rectorat de la UB desde feia 4 mesos. El desallotjament s’ha dut a terme sense previ avís i de forma violenta. Els primers estudiants han sortit il·lesos i han estat gravats per una càmara, però els darrers, quan ja no estava essent gravats, han sortit amb nombroses contusions i lesions. Alguns estudiants que s’han ressistit de forma pacífica, agafant-se entre ells i evitant que els arroseguessin, han estat imputats per desobediència civil, amb una previsible pena de 6 mesos a 3 anys de presó…


Vídeo de la càrrega policial: http://blip.tv/file/1891138


Més informació, articles i manifestos:


Com a resposta davant aquests actes de repressió directa i de violència policial inadmissibles i inconcebibles en una societat avançada i democràtica, hi ha hagut una convocatòria de concentració pacífica i roda de premsa a les 11:30h a Plaça Universitat, davant l’edifici històric.

La concentració ha congregat més de 1000 estudiants. Poca estona després, una munió de furgonetes dels mossos, prop de de 400 efectius d’antidistrubis, han carregat contra els estudiants asseguts i amb les mans alçades, fent-los retrocedir per Gran Via. La càrrega ha ocasionat diversos ferits, que han hagut de ser atesos pels serveis mèdics, entre ells alguns amb fractures òssies, punts de sutura, contusions i hematomes. Sis estudiants han estat detinguts i vuit retinguts, segons fonts policials.

Els estudiants, desplaçats del punt original de concentració i un gran nombre d’estudiants aliens a les assemblees que han presenciat els fets, s’han organitzat espontàniament en una manifestació i s’han dirigit cap el Comissionat d’universitats. Alla un nombre exagerat d’antidisturbis, més de 460 els esperaven i han carregat sistemàticament contra els estudiants que volien demanar explicacions als responsables polítics i que demanaven la dimissió, tant dels rectors que integren l’ACUP com dels consellers Saura i Huguet. S’han produït carregues successives dels mossos que han anat disgregant els estudiants al llarg de 5 travessies de l’Eixample. Els mossos han anat perseguint i carregant de manera sistemàtica i brutal contra els estudiants que ja no només dispersats i desconcentrats, sinó esgotats i espantats, miraven de fugir al llarg de l’Eixample amb l’objectiu de reagrupar-se.

Aquesta actitud no respon a cap lògica de manteniment de l’ordre, sinó a una voluntat directa de les autoritats de castigar físicament als estudiants mobilitzats, i així dissuadir-los de la seva actitud crítica.

(Versió en castellà)


————————————————————————–

Davant les declaracions que el Rector de la UB ha fet a la premsa referint unes “línees vermelles” que s’han traspasat i han precipitat els esdeveniments, l’Assemblea d’Estudiants vol manifestar el següent:


– La inexistència d’aquests fets violents al rectorat atribuïts per part del senyor Ramírez.

– Sempre ha estat possible el diàleg amb els estudiants ocupants del recinte

– Que la ocupació del rectorat en cap cas ha impedit el normal desenvolupament de la docència.

– Si algú ha restringit el pas han estat els cossos de seguretat contractats pel mateix rectorat, no pas els estudiants que han fet d’aques sempre un espai de treball i denúncia, obert per a la societat a la qual  ha de servir la universitat.

Demanem als mitjans de comunicació que abans de divulgar rumors interessats, constrastin la veracitat dels fets esmentats sense detalls pel Rector, uns fets que relata sense gaire informació però que ja ha tingut més ferits i produït més alteracions de l’ordre acadèmic que la imaginaria causa del desallotjament i l’apallissament d’estudiants.

La total irresponsabilitat declarada pel Rector per a governar la Universitat de Barcelona i del Conseller Huguet per tornar a responsabilitzar a a les universitats, posen de manifest:


– La voluntat política de silenciament i repressió impune de les veus crítiques dins de l’ensenyament superior

– La manca de democràcia real al servei de la ciutadania i no de la casta política.

– La nul·la voluntat de diàleg institucional.


Per aixó, exigim la dimissió de Dídac Ramírez per manipulador, per no cumplir amb la seva paraula i per permetre l’apallisament d’estudiants dins dels recintes universitaris.

Així mateix, la dimissió del Conseller Huguet i la Comissionada Palmada, i especialment del rector de la UPF, Moreso, president de l’ACUP i que ha demostrat un talant autoritari més propi d’un campament castrense o de “1984”que no pas de la societat del coneixement.


Exigim la dimissió del Conseller d’interior, Joan Saura, per la seva política de repressió del dret d’expressió, manifestació i reunió i dels moviments socials contestataris i per braç executor de la cortina de fum de sang i violència dels rectorats i governs mancats d’arguments per defensar la privatització de l’ensenyament.


Font: Kaos en la Red


Més info: http://www.tancadaalacentral.wordpress.com


-Manifest de denúncia de la repressió després del desallotjament (Assemblea Estudiants).

-Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

-Comunicat de L’Assemblea PDI-PAS (Personal Docent i Investigador i Personal d’Administració i Serveis) de les Universitats Catalanes.

-Manifest Moviments Socials.

-Article: “A golpes de porra. ¿Gobierno de izquierda o gobierno de empresa?”


-Article: “Bolonia, un diálogo posible”

Anuncios