maiz-transgenicoEl alto nivel de apoyo político a los transgénicos en nuestro país y la impunidad de las multinacionales del sector no es solo responsabilidad del Gobierno central. Hay muchas otras instituciones que están apoyando la introducción de transgénicos en nuestra agricultura y alimentación. Ibercaja, caja de ahorros con sede en Aragón, se ha convertido a través de su obra social en uno de los principales financiadores de la propaganda de las multinacionales de los transgénicos a nivel mundial. Parte del dinero de la obra social, que debería ir destinado a proyectos para estimular el equilibrio territorial de Aragón, la mejora en la calidad de vida de su población y la protección del medio ambiente, Ibercaja lo dedica a financiar actividades de organizaciones como Monsanto, Bayer o Syngenta… Más información · Haz llegar tus protestas

Cocina libre de transgénicos · Documental TranXgenia

Manifestació 28 de juny (“Democràcia, Salut i Bons Aliments”):

Manifestació a Barcelona diumenge 28 de juny

Salvem la iniciativa legislativa popular sobre transgènics

“Democràcia, Salut i Bons Aliments”

 

CIU, PP i PSC units per aturar el procés de participació democràtica sobre conreus agrícoles amb manipulació genètica

 

La Plataforma Som lo que Sembrem convoca una manifestació el diumenge 28 de juny, a les 12 h, des de la Plaça de Catalunya de Barcelona fins al Parlament, per denunciar el vet que han imposat CIU, PP i PSC a la proposta de llei per debatre al Parlament sobre els conreus i els aliments transgènics, en contra del procés participatiu en què més de 105.000 ciutadans i ciutadanes de tot Catalunya donaven suport a la Inciativa Legislativa Popular per demanar la prohibició dels conreus transgènics d’ús agrícola, l’etiquetatge exhaustiu dels aliments reproduïts amb OGM, una moratòria al desenvolupament de transgènics i la investigació indenpendent dels seus efectes sanitaris i ambientals.

Catalunya ocupa el segon lloc en la producció de conreus transgènics a Europa. Les plantes transgèniques d’ús agrícola són propietat d’un grapat de gegantines corporacions agroindustrials, contaminen els conreus, acaben amb les varietats pròpies del país i fan inviable l’agricultura ecològica. Nombrosos estudis científics adverteixen dels seus seriosos riscos per a la salut. El blat de moro Mon 810, propietat de Monsanto i prohibit a França, Alemanya, Austria, Suïssa, Grècia, Hongria i Romania, es continua promocionant a les nostres terres.

Davant d’aquesta situació, emparant-se en l’Estatut d’Autonomia i seguint els passos establerts legalment, la plataforma Som lo que Sembrem va presentar al Parlament de Catalunya una proposició de llei per demanar la prohibició dels conreus transgènics d’ús agrícola, l’etiquetatge exhaustiu dels aliments produïts amb organismes genèticament manipulats, una moratòria al desenvolupament de transgènics i la investigació independent dels seus efectes sanitaris i ambientals.

 

En un procés participatiu de gran abast, més de 105.000 ciutadanes i ciutadans de tot Catalunya van donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular. Ara, les cúpules de CIU, PP i PSC han respost a la voluntat popular presentant esmenes a la totalitat de la proposició en un intent de vetar el debat parlamentari sobre conreus i aliments transgènics. Això suposa un menyspreu cap als ciutadans i cap als 60 municipis, 4 comarques i molts simpatitzants i càrrecs locals d’aquests partits favorables a la Iniciativa.

En lloc de posar-se del costat de l’Europa democràtica, dels països i les regions que protegeixen els seus ciutadans i defensen el seu patrimoni agrícola i ambiental, CIU, PP i PSC s’alineen amb grans multinacionals amb un llarg historial de pràctiques nocives i de cerca de beneficis privats per sobre de qualsevol altra consideració.

 

La societat catalana té dret a un treball parlamentari sobre les implicacions dels conreus i els aliments transgènics per a la salut, el medi ambient i la sobirania alimentària de les generacions presents i futures.

Per ètica democràtica i sentit comú, demanem la retirada de les esmenes a la totalitat i la llibertat de vot per als parlamentaris d’aquestes formacions.

 

Plataforma Som lo que Sembrem

www.somloquesembrem.org

Anuncios