Enmig del pessimisme, les pors i la desconfiança; enmig de la deriva dels governs -dissimuladament o no- cada cop més neoliberals i dels mitjans de comunicació hegemònics, ambdós al servei de la dictadura totalitària i despòtica del poder financer; enmig de les retallades socials, de campanyes mediàtiques que ens volen prendre el pèl i d’iniciatives vergonyosament ostentoses i insolidàries; en definitiva, enmig de la gran crisis econòmico-político-social i, sobretot, de valors, en la que ens trobem immersos, existeix afortunadament una altra realitat. Una altra realitat construïda, amb il·lusió i fraternitat, a base d’opcions alternatives que, ara més que mai, necessiten ser divulgades i transitades…

Homenatge a Catalunya II és un documental, una recerca, una història d’històries sobre la construcció d’una economia sostenible, solidària i descentralitzada. Teixint xarxes que superen la individualització i la divisió jeràrquica del treball. Milers de persones cada dia arreu del món… Aquí i ara.

Aquesta obra, part d’una investigació acadèmica que investiga noves cultures econòmiques, noves formes de viure i d’entendre l’economia, està fet amb el material de setanta entrevistes -més de quaranta hores gravades-, realitzades en catorze indrets del territori català, amb un equip professional.

Homenatge a Catalunya II estudia l’impacte social de les economies que no segueixen els patrons del mercat, on els beneficis són la prioritat, i que tenen com a objectiu la satisfacció de les necessitats i els desitjos de les persones. Els seus autors volen que aquest documental pugui arribar a tothom i és per això que té llicència Creative Commons per a la seva lliure distribució.

Documental “Homenatge a Catalunya” (en català) · (en castellà) · (en anglès)

 

Anuncios