Arcadi Oliveres, professor del departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau, i sempre crític amb el poder polític i econòmic, és en aquests moments una de les veus que s’alcen amb més contundència contra el que ell anomena “les perversions financeres” del sistema capitalista.

En la següent entrevista del programa Singulars (Canal 33), Oliveres denuncia sense embuts els que ens han portat a la crisi actual: els especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars sense que ningú els posi cap fre. Ens diu que el capitalisme financer és pervers i genera desigualtats i injustícies, i que cal plantar-hi cara i canviar-lo.

En el seu últim llibre, “Aturem la crisi”, Arcadi Oliveres ens fa una crida a rebel·lar-nos contra els màxims responsables de la crisi, els poders financers, i també assenyala els punts febles de la nostra societat de consum desenfrenat, deslocalitzacions i democràcia afeblida. Diu que només podem aturar la crisi amb un canvi de mentalitat i si tothom pren consciència que hem de demanar responsabilitats a polítics i poders econòmics.

VEURE EL PROGRAMA

Info relacionada:

El origen de las migraciones modernas

Sobre la banca…

Sobre la intervenció militar  a Libia

L’economia especulativa, segons Arcadi Oliveres

¿Quién maneja todo esto?