Coincidint amb el dia internacional de la llibertat de premsa, la informació rigorosa i independent està d’enhorabona amb la tornada de la revista de periodisme social de la Favb, Carrer, que com sempre, manté intacte el seu compromís de mirada crítica i des dels barris a la cara menys amable de Barcelona. Llegeix a continuació un extracte de l’Editorial del número 118: “Crisi i urnes als barris”.

Després de gairebé un any sense sortir, Carrer torna al carrer. El llarg parèntesi s’explica per la profunda crisi interna que va viure la Favb durant el 2010 i de la que, afortunadament, el moviment veïnal n’ha sortit enfortit i renovat, amb visió unitària. Carrer reapareix amb més ganes que mai. I amb renovades forces. Les que calen per reforçar i posar al dia, en el context socioeconòmic i polític actual, un projecte que porta 20 anys agitant la informació, el debat i la crítica als barris i a la ciutat.

Som conscients que Carrer torna al carrer en un moment clau per dos motius. Per la crisi, que ja fa molts mesos -tres anys- que està castigant milers de persones, veïnes i veïns dels nostres barris. I per les eleccions municipals del 22 de maig que, independentment del resultat, sens dubte produiran canvis significatius a l’Ajuntament. Les retallades socials de tot tipus amenacen de fer la situació encara molt més dura per a aquells que no hem causat la crisi. Mentrestant, els culpables (banquers, constructors, especuladors, alguns polítics…) se n’estan sortint sense que ningú els exigeixi, per ara, responsabilitats polítiques, econòmiques o fins i tot penals. La política i l’administració local, la més propera al ciutadà (però no sempre prou oberta i participativa), no és aliena a tot plegat. De fet, té molt a dir i s’hi juga molt en l’actual context de crisi.

Una ciutadania que també pot incidir en el seu futur si surt al carrer, com ja hem començat a veure aquí igual que en altres països europeus o, molt especialment, en el món àrab. És per això que ens produeix alegria tornar. Carrer, com a projecte col·lectiu, es mou de nou amb tothom qui està disposat a moure’s. Redactors, col·laboradors i activistes veïnals, periodistes, fotògrafs, dibuixants i tot tipus de professionals compromesos amb una visió crítica de la ciutat tornem al carrer. Amb la idea de sempre, dins de les nostres possibilitats, de seguir apostant per una informació crítica i de denúncia, rigorosa i independent però no neutral, al servei dels barris i d’una ciutat més justa i habitable.

Descarrega el Carrer 118 en pdf

Consulta els exemplars anteriors

Info relacionada: “La crisi a Barcelona” · “La autogestión ciudadana pide paso” · “¿Quién mueve los hilos?”

Anuncios