Acaba de publicar-se el número 4 de Kalma, la revista digital trimestral de ioga, salut i  creixement personal amb la qual Altermon col·labora. A partir del proper número de gener, aquesta adoptarà també la modalitat de subscripció. Kalma mantindrà el mateix format i seccions i en cada número oferirà la possibilitat d’accedir a continguts extra així com a l’arxiu dels números anteriors. Per rebre més informació, es pot enviar un correu electrònic a: info@centredeioga.com

A continuació, us oferim l’editorial que acompanya la presentació d’aquest nou número:

Arribem al número quatre de la nostra revista i ens adonem que, amb aquesta entrega, Kalma compleix ja el seu primer any de vida. La consciència de la fugacitat del temps, i per extensió de la impermanència del pla més tangible de la nostra realitat, és sovint terreny propici per aturar-se a reflexionar. Al principi, quan un observa des del silenci del cor, no és fàcil acceptar que el món estigui tan cap per avall i que això sigui una conseqüència directa de l’obsessió –més o menys inconscient, depenent dels casos- de molts éssers humans per fer-se la vida impossible els uns als altres. Escrivim aquestes línies amb l’ànima encara encongida després d’haver tingut noticia d’un nou episodi de violenta repressió de la veu del poble. Sortir al carrer desafiant la por i alçar la veu per demanar un sistema més just i amable amb totes les persones sembla que no està ben vist en aquest món de bojos, i per tant, mereix el seu càstig…

Es miri per on es miri, el conflicte i la confrontació estan a l’ordre del dia, i el que encara és pitjor, campen per tot arreu de manera normalitzada. De l’àmbit més modest a les altes esferes de poder, són moltes, per desgràcia massa, les persones que s’han acostumat a llevar-se cada dia posant-se la cuirassa inexpugnable de l’ego abans fins i tot que rentar-se la cara o calçar-se les sabatilles. Diners, prestigi, estatus, reputació, aparences, marques, colors, bàndols, banderes… Hi ha tantes pressions i tants interessos per defensar que és perfectament comprensible que es perdi de vista allò que de veritat és essencial enmig de tant soroll i tanta hostilitat.

I és des de la perspectiva més equànime i serena que ens preguntem, a on porta tot això? De veritat és aquesta la vida que volem? Sens dubte, qualsevol persona que es trobi mínimament centrada prioritzarà l’amor i la pau abans que moltes altres coses, i en conseqüència, ho desitjarà per damunt de l’odi i la violència. Ara bé, tant l’amor com la pau no s’integren així com així per art de màgia, sinó que s’han de conrear, alimentar i preservar dins de cada un de nosaltres amb responsabilitat, voluntat i plena consciència. Com a societat de vida dictada, alienada i accelerada, potser no estiguem massa acostumats a relacionar-nos amb aquest tipus de termes, però per sort, sembla que cada cop tenim més aspectes a favor nostre per començar a donar-li la volta a tot plegat.

Sembla que cada cop som més conscients que la vida és molt més que sang, suor i llàgrimes, i que mica en mica, són cada cop més les persones que desitgen de veritat una existència amb més harmonia i menys sacrifici, més humana i sentida i menys material i pensada. I d’altra banda, cada vegada sembla que hi ha un accés més generalitzat a les nombroses eines, mal anomenades “alternatives”, que tenim al nostre abast -moltes d’elles protagonistes d’aquesta revista- per ajudar-nos a desprogramar un sistema operatiu que no deixa de ser un gran virus que se’ns ha girat en contra, per un altre que ens aporti aire fresc i connexió amb l’essència que ja portem dins i només espera, pacientment, a ser rescatada. En el fons, tots som tan valuosos com insignificants, l’astrologia psicològica que protagonitza l’entrevista d’aquest número ens ho recorda, i és molt més gran i incommensurable el que de veritat ens uneix que no pas les enganxifoses il•lusions que ens separen, tal i com ens ho fa veure l’article d’opinió que també reproduïm a continuació. Aquests són només alguns dels diversos continguts que podreu gaudir aquest nou trimestre i que esperem que us ajudin a recordar i mantenir ben viva la connexió amb l’essència al llarg de tota aquesta tardor.

L’equip de Kalma

www.kalmaioga.com

 

Anuncios